5 eCommerce Marketing συμβουλές για να ενισχύσετε τις πωλήσεις σας

5 συμβουλές ecommerce marketing για να ενισχύσετε τις πωλήσεις σας

Το όνειρο όλων των εκκολαπτόμενων επιχειρηματιών είναι να αναπτύξουν μια μεγάλη πελατειακή βάση, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη επιχείρηση. Εδώ παραθέσαμε χρήσιμες συμβουλές ecommerce marketing για εσάς.

Η όλη διαδικασία για να σηκώσετε την επιχείρησή σας και να διατηρήσετε την πρόοδό της είναι μια εξαιρετικά κουραστική εργασία εάν γίνει σωστά, αλλά οι ανταμοιβές που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς σας είναι ανεκτίμητες.

Η αύξηση των πωλήσεών πρέπει να συμπίπτει με τις συμβουλές και τα κόλπα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου που παρέχονται σε αυτό το άρθρο, αλλά όλα καταλήγουν στην αρχική αξία που παρέχετε στους καταναλωτές σας.

1.Εμφάνιση της ασφάλειας του ιστότοπού σας

Πολύ περισσότεροι άνθρωποι θα επισκεφθούν έναν ιστότοπο που φαίνεται αξιόπιστος επειδή κανείς δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά του στοιχεία.

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να εμφανίσετε ένα εικονίδιο “Ασφαλής” στην αρχή της διεύθυνσης URL όταν εμφανίζονται επισκέπτες στον ιστότοπό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα ενσταλάξετε εμπιστοσύνη στο μυαλό των πελατών, θα τους διευκολύνετε και θα τους επιτρέψετε να εστιάσουν στο προϊόν/υπηρεσία που προσφέρετε.

Η κυβερνοασφάλεια απασχολεί πολύ τους καταναλωτές και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, από μόνη της η Google λαμβάνει περίπου 40.000 αναζητήσεις κάθε δευτερόλεπτο , οπότε πώς προορίζεται να διαχωρίσετε τους ασφαλείς ιστότοπους από τους επικίνδυνους;

Η ισχυρή φήμη βοηθάει, αλλά η έγκριση από εταιρείες ασφαλείας όπως η McAfee, η PayPal και άλλες μεγάλες εταιρείες είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε και θα κάνει τη διαφορά.

2. Άμεση αγορά

Το 69,57% των καλαθιών αγορών εγκαταλείφθηκαν μόνο το 2019 , δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός ιστότοπος και μια διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς.

Η εισαγωγή επιλογών άμεσης αγοράς θα μειώσει τον κίνδυνο εγκατάλειψης του καλαθιού δεκαπλάσια, δημιουργώντας μια διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς που είναι γρήγορη και βολική.

Μέσω της χρήσης μεθόδων πληρωμής όπως το PayPal και το ApplePay, τα στοιχεία αποστολής και χρέωσης των πελατών είναι ήδη προσβάσιμα, επομένως δεν χρειάζεται να χρειαστούν 5 λεπτά για να τα πληκτρολογήσουν. Για να βελτιώσετε το ποσοστό μετατροπών σας, μπορείτε να λάβετε βοήθεια από τα καλύτερα εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου .

Απλώς γράφοντας «ταμείο σε δευτερόλεπτα» στη διαφήμισή σας θα προσελκύσετε περισσότερους πελάτες και θα δημιουργήσετε υψηλότερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR).

Επίσης, αν προχωρήσετε σε αυτήν τη μορφή ολοκλήρωσης αγοράς, θα έχετε πρόσβαση στη διεύθυνση email τους, δημιουργώντας τη λίστα αλληλογραφίας σας στη διαδικασία!

3. Χρηματοδότηση

Το να δίνετε στους πελάτες τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν το προϊόν/την υπηρεσία σας σε μηνιαίες ή εβδομαδιαίες δόσεις μειωμένου ποσού θα μειώσει το επίπεδο δέσμευσης που πρέπει να κάνει ένας πελάτης.

Για παράδειγμα, γιατί πιστεύετε ότι οι επαφές για κινητά χρεώνονται μηνιαία;

Επειδή το ετήσιο κόστος θα ήταν μέσω της οροφής και θα τρομάξει τους πελάτες πριν έχουν την ευκαιρία να το αγοράσουν.

Η εισαγωγή αυτής της δυνατότητας θα επιτρέψει επίσης στους πελάτες που θέλουν πραγματικά το προϊόν σας να το αγοράσουν πραγματικά, αυξάνοντας περαιτέρω τις πωλήσεις σας!

4. Συμπεριλάβετε έναν Άνθρωπο

Έχει αναφερθεί πολύ ότι το περιεχόμενο βίντεο είναι ο δρόμος προς τα εμπρός, και όλοι έχουν δίκιο, το 72% των καταναλωτών προτιμά τα βίντεο από το μάρκετινγκ κειμένου – αλλά τι είδους βίντεο;

Η συμπερίληψη ενός φυσικού ανθρώπου σε μια διαφήμιση βίντεο θα την κάνει πιο συγγενή για τους καταναλωτές.

Πάρτε μια τυπική διαφήμιση της Bose, για παράδειγμα. Κάποιος βρίσκεται σε ένα δυνατό, γεμάτο κόσμο μέρος όταν φοράει ένα ζευγάρι ακουστικά Bose και ξαφνικά ξεφεύγει από την πολυάσχολη πραγματικότητα.

Λοιπόν, οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν ένα ταραχώδες περιβάλλον σχεδόν κάθε μέρα. Μια διαφήμιση βίντεο δεν χρειάζεται πραγματικά να είναι περίπλοκη, απλώς να περιλαμβάνει μια ανθρώπινη αύξηση του επιπέδου σκοπού που μπορεί να έχει ένα προϊόν.

5. Αναφέρετε έναν φίλο

Η προσφορά ανταμοιβής σε όσους παραπέμπουν έναν φίλο είναι ένα άλλο μεγάλο κίνητρο για τους πελάτες να προωθήσουν την επιχείρησή σας για εσάς.

Είτε η ανταμοιβή είναι μια έκπτωση 10, 20 ή 30 τοις εκατό, η αξία της που λαμβάνουν οι πελάτες σας επειδή δεν κάνουν σχεδόν τίποτα.

Η δημιουργία βολικών στρατηγικών όπως αυτή, που περιέχουν αξία για την επιχείρησή σας και τον καταναλωτή, απαιτεί λίγη δουλειά, αλλά μπορεί να είναι εξαιρετικά ικανοποιητική.

Πάρτε, Trading 212. Αν απλώς παραπέμψετε έναν φίλο να εγγραφεί στην πλατφόρμα, ανταμείβεστε με δωρεάν μετοχές. Το Trading 212 έκανε χρήση ενός φραγμού εισόδου στις συναλλαγές, «έχω χρήματα» και δημιούργησε μια προώθηση από αυτό.

google ads

Καμπάνιες & Βελτιστοποιήση ‎GOOGLE ADS

ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ & ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ‎GOOGLE ADS Το Google παραμένει η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο και τα google ads σας τοποθετούν άμεσα στην κορυφή των αναζητήσεων

Read More »

Comments are closed.