5 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εστιάσετε στο mobile marketing το 2022

Κορυφαίοι 5 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εστιάσετε στo mobile marketing το 2022

Το mobile marketing έχει γίνει ένας νέος κανόνας στην εποχή του ψηφιακού μάρκετινγκ. Τα smartphone είναι πιθανώς το πρώτο πράγμα που βλέπουν όλοι όταν ξυπνούν και το τελευταίο πράγμα πριν κοιμηθούν.

Τώρα συνειδητοποιείτε τη δύναμη του mobile marketing. Τα smartphone έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ζωής και η συνεχής χρήση τους αναγκάζει τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να υιοθετήσουν στρατηγικές μάρκετινγκ για κινητά για να δημιουργήσουν μια πελατειακή βάση.

Το smartphone είναι μια μικρή συσκευή, αλλά διαθέτει έντονη δύναμη για να διαδώσει θετικά λόγια για τη μάρκα. Η Statista είπε ότι θα υπάρχουν 3,8 δισεκατομμύρια χρήστες smartphone σε όλο τον κόσμο . Ως εκ τούτου, τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει πιο σημαντικά, είτε θέλετε να συνομιλήσετε, να κάνετε αναζήτηση στο Διαδίκτυο ή να προωθήσετε ένα προϊόν.

Η ευρεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διάδοση του mobile marketing. Παλαιότερα, οι εταιρείες ξόδευαν ένα εκατομμύριο δολάρια σε τηλεοπτικές διαφημίσεις, αλλά τώρα επενδύουν σε μεγάλο βαθμό σε υπηρεσίες ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώς είναι ο δημοφιλής τρόπος για να προσεγγίσουν ένα μεγάλο κοινό.

Καθώς οι χρήστες smartphone αυξάνονται συνεχώς και οι άνθρωποι αγοράζουν προϊόντα μέσω Διαδικτύου, το mobile marketing έχει έρθει στο προσκήνιο. Εδώ θα συζητήσουμε σοβαρούς λόγους για τους οποίους πρέπει να ξεκινήσετε με το mobile marketing. Αλλά πριν από αυτό, ας καταλάβουμε το νόημα και ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα στατιστικά στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τη δύναμη του μάρκετινγκ για κινητά.

1. Τι είναι το Mobile Marketing;

Το μάρκετινγκ μέσω κινητού τηλεφώνου είναι ένας τύπος μάρκετινγκ που επιτρέπει στους κατόχους επωνυμίας να συνδέονται απευθείας με τους πελάτες. Αυτή η στρατηγική μάρκετινγκ στοχεύει να προσεγγίσει πελάτες σε smartphone ή tablet μέσω κοινωνικών μέσων, εφαρμογών, ιστότοπων, email και οποιασδήποτε άλλης μορφής επικοινωνίας.

Η διείσδυση των smartphone στην καθημερινή ζωή και η ευρεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι οι βασικοί λόγοι που πείθουν τους marketers να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο mobile marketing.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον τύπο της επιχείρησης, το mobile marketing προσφέρει πολλά οφέλη, όπως ανοίγει την πόρτα σε ένα παγκόσμιο κοινό και σας επιτρέπει να προσεγγίσετε άμεσα πελάτες. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να συνδεθούν άμεσα με την επωνυμία, γεγονός που καθιστά το μάρκετινγκ μια διαρκή δραστηριότητα για τη βοήθεια των πελατών.

Το μάρκετινγκ εξελίσσεται λόγω της αλλαγής των προτιμήσεων των πελατών και της καινοτομίας στην τεχνολογία. το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να υιοθετήσετε νέες αλλαγές και να ακολουθήσετε μια δυναμική προσέγγιση για να συλλάβετε πιο πολύτιμους πελάτες για την επιχείρησή σας.

2. Στατιστικά μάρκετινγκ για κινητά που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Τώρα πρέπει να έχετε συνειδητοποιήσει γιατί το μάρκετινγκ για κινητά είναι σημαντικό και η παράβλεψή του μπορεί να σας κοστίσει περισσότερο από όσο νομίζετε. Ακόμα δεν έχετε πειστεί; Ακολουθούν μερικά στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το μάρκετινγκ για κινητά είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της επιχείρησής σας.

Γνωρίζατε ότι περισσότερο από το 88% των πελατών που πραγματοποιούν τοπική αναζήτηση στα κινητά τους τηλέφωνα επισκέπτονται ένα μέρος την ίδια μέρα;

Μεταξύ αυτών, το 43% των ανθρώπων αναζητούν νέα εστιατόρια περισσότερο από κάθε άλλη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων της βιομηχανίας, της ψυχαγωγίας, των καταστημάτων λιανικής, των ξενοδοχείων και πολλών άλλων. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τροφίμων είναι πρόθυμοι να επενδύσουν στο μάρκετινγκ εστιατορίων για κινητά, καθώς μπορεί να ενισχύσει τα αποτελέσματα και να τους αντέξει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

3. Γιατί έχει σημασία το Mobile Marketing το 2022;

Τα smartphone έχουν εδραιωθεί στη ζωή του σήμερα, με πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω των smartphone του, κάτι που τελικά οδηγεί σε αύξηση του μάρκετινγκ για κινητά. Εδώ αναφέραμε μερικούς λόγους που εξηγούν γιατί το mobile marketing είναι σημαντικό τα επόμενα χρόνια:

Συνδεθείτε με το κοινό-στόχο σας ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε

Για να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν γενικά υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα, αλλά τα smartphone αυξάνονται σε όλα τα δημογραφικά στοιχεία. Μπορεί να ειπωθεί ότι οι άνθρωποι κουβαλούν έναν ολόκληρο κόσμο στις τσέπες τους και συνδέονται με τον κόσμο όποτε θέλουν.

Οι επωνυμίες μπορούν να επωφεληθούν από αυτό και να συνδεθούν με το κοινό-στόχο τους μέσω του μάρκετινγκ για κινητά, ανεξάρτητα από το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρουν. Με τη στοχευμένη διαφήμιση, οι έμποροι μπορούν να πραγματοποιούν έξυπνες ψηφιακές καμπάνιες για να βελτιώσουν τα ποσοστά μετατροπών . Σε αντίθεση με την παραδοσιακή προώθηση, μια στοχευμένη στρατηγική μάρκετινγκ σάς δίνει τη δυνατότητα να διαδώσετε λέξεις για το προϊόν σας μπροστά σε ένα συγκεκριμένο δημογραφικό στοιχείο.

Η επικράτηση των δεδομένων διευκολύνει τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να τμηματοποιούν τους χρήστες και να δημοσιεύουν περιεχόμενο σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Αυτό τελικά επιτρέπει στους ιδιοκτήτες επωνυμίας να στοχεύσουν την αγορά τους πιο γρήγορα και να συνδεθούν μαζί τους πιο προσωπικά.

Αξιοποιήστε πολλαπλά κανάλια μάρκετινγκ

Αυτό είναι υπέροχο για το μάρκετινγκ για κινητά, καθώς μπορείτε να εφαρμόσετε όλους τους όρους μάρκετινγκ για να συνδεθείτε με το κοινό-στόχο σας. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα κανάλια και στρατηγικές που μπορείτε να υιοθετήσετε για να προσελκύσετε τους χρήστες, όπως:

Ιστότοποι για κινητές συσκευές

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, περισσότερο από το ήμισυ της επισκεψιμότητας του ιστότοπου προέρχεται από κινητά τηλέφωνα, καθώς είναι ένας γρήγορος τρόπος για να λάβετε πληροφορίες για οποιαδήποτε μάρκα. Γι’ αυτό η επένδυση σε ιστότοπους φιλικούς προς κινητά είναι ζωτικής σημασίας. 

Εφαρμογές για κινητά

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε η App Annie, περισσότερο από το 92% του χρόνου Android για κινητά αφιερώνεται στην περιήγηση κάποιου είδους εφαρμογής . Οι έμποροι αξιοποιούν τη δύναμη αυτού και αλληλεπιδρούν με τους πελάτες με έναν πιο εξατομικευμένο τρόπο για να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας. 

SMS Marketing 

Σύμφωνα με μια από τις έρευνες, πάνω από το 68% των δημοφιλών εμπορικών σημάτων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το μάρκετινγκ SMS δίνει αισιόδοξα αποτελέσματα και μια ευκολότερη μέθοδο επικοινωνίας με τους πελάτες. Οπότε ναι, η δημιουργία μιας στρατηγικής μάρκετινγκ SMS είναι κατάλληλη για επιχειρηματική επιτυχία. 

Κωδικοί QR

Οι κωδικοί QR κερδίζουν δημοτικότητα στο mobile marketing. Για παράδειγμα, όταν επισκέπτεστε το Inox ή το PVR, πρέπει να έχετε δει μερικά ασπρόμαυρα κουτιά μπροστά από το κάθισμά σας. Ναι, είναι κωδικοί QR. Είναι εύκολο για τους χρήστες να επισκεφτούν έναν ιστότοπο και να παραγγείλουν προϊόντα, καθώς δεν χρειάζεται πλέον να πληκτρολογούν ολόκληρο τον σύνδεσμο. 

Διαφήμιση σε παιχνίδια

Όταν πλησιάζετε να πετύχετε τον στόχο ενώ παίζετε ένα παιχνίδι και ξαφνικά εμφανίζονται διαφημίσεις στην οθόνη, μπορεί να είναι ένας ενοχλητικός αλλά πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να προσεγγίσετε ένα μεγάλο κοινό.

4. Αυξανόμενη ζήτηση

Η βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας αναπτύσσεται με εκθετικό ρυθμό και δεν θα επιβραδυνθεί σύντομα. Υπάρχουν πολλοί βασικοί λόγοι για αυτήν την τεράστια ανάπτυξη. Μεταξύ αυτών, ένας σοβαρός λόγος είναι οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο που κατασκευάζουν οικονομικά προσιτά smartphone και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών που προσφέρουν οικονομικά σχέδια δεδομένων.

Έτσι, περισσότεροι άνθρωποι μπορούν πλέον να αγοράσουν smartphone και αυτό βοηθά έναν διαχειριστή επωνυμίας να ξεκινήσει με το μάρκετινγκ για κινητά. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε smartphone την επόμενη δεκαετία, περισσότερες επωνυμίες θα επιμελούνται στρατηγικές μάρκετινγκ για κινητά για να δημιουργήσουν περισσότερες πωλήσεις.

5. Το Mobile Marketing Ενισχύει τις κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης

Δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Yahoo, το Bing, κ.λπ., ενισχύουν τις ταξινομήσεις αναζήτησης για τον ιστότοπο εάν έχει ισχυρή παρουσία στα κανάλια κοινωνικών μέσων . Αν ο ιστότοπός σας προσελκύεται από τον λογαριασμό σας στο Facebook σημαίνει ότι τόσο το προφίλ σας όσο και ο ιστότοπός σας στο Facebook θα εμφανίζονται όταν κάποιος τον αναζητά. Αυξάνει την προβολή της επιχείρησής σας και βάζει την επωνυμία σας στην άκρη. 

Αυτές τις μέρες, οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερο περιεχόμενο μέσω smartphone, γι’ αυτό και οι πληροφορίες που λαμβάνονται στα smartphone είναι πολύ πιο προσωπικές από ό,τι σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Αυτό βοηθά τους ιδιοκτήτες επωνυμίας να δημιουργήσουν κάτι πιο προσωπικό και μια εξατομικευμένη καμπάνια μάρκετινγκ συχνά δίνει απίστευτα αποτελέσματα. 

google ads

Καμπάνιες & Βελτιστοποιήση ‎GOOGLE ADS

ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ & ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ‎GOOGLE ADS Το Google παραμένει η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο και τα google ads σας τοποθετούν άμεσα στην κορυφή των αναζητήσεων

Read More »

Comments are closed.