5 Συμβουλές βελτίωσης των διαφημίσεών σας στο Facebook και Google

5 Συμβουλές για να βελτιώσετε τις πληρωμένες διαφημίσεις σας στο Facebook και στη Google

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της διαφημιστικής εκστρατείας αυτές τις μέρες επικεντρώνεται στο μάρκετινγκ επιρροής και περιεχομένου, φαίνεται ότι η παραδοσιακή πληρωμένη διαφήμιση δεν έχει αρκετή αγάπη. Αν και θεωρούνται «παραδοσιακές», οι εξελίξεις στις διαφημίσεις Facebook και Google τα τελευταία χρόνια έχουν διατηρήσει αυτές τις επιλογές βιώσιμες όσο ποτέ.

Οι διαδικτυακές διαφημίσεις αντιμετωπίζουν προκλήσεις όπως προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων και απευαισθητοποίηση χρηστών. Ωστόσο, έχετε πλεονεκτήματα έναντι της απόρριψης της οργανικής αφοσίωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και των χαλαρών μετρήσεων επηρεασμού.

Αυτό που έκανε πάντα αξιόπιστες τις πληρωμένες διαφημίσεις είναι η δυνατότητα λήψης γρήγορων και ακριβών αναφορών. Δεν έχει σημασία πόσες διαφημίσεις αποκλείονται ή αγνοούνται εάν οι μετατροπές και η απόδοση επένδυσης (ROI) επιτυγχάνουν τους στόχους σας. Αυτές οι εταιρικές μετρήσεις είναι από μόνες τους ένα όφελος, βοηθώντας τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να βελτιωθούν και κρατώντας τους πελάτες πλήρως ενήμερους.

Εκτός από το ηλεκτρονικό εμπόριο, διαπιστώσαμε ότι η προώθηση εκδηλώσεων λειτουργεί πολύ καλά με μια στρατηγική πληρωμένης διαφήμισης . Παρά τη δική τους προθεσμία για την πώληση εισιτηρίων, μαζί με παρόμοιες εκδηλώσεις ή εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα, οι εκδηλώσεις πρέπει να παραμείνουν ανταγωνιστικές όσον αφορά την προώθηση και το μάρκετινγκ.

1. Παρακολουθήστε και ενημερώνετε συχνά

Σε αντίθεση με τα περισσότερα προϊόντα ή υπηρεσίες, οι εκδηλώσεις είναι πάντα αντίθετες με το ρολόι. Με ένα παράθυρο αρκετών μηνών ή εβδομάδων από την ανακοίνωση της εκδήλωσης μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης, αξίζει να επενδύσετε τον χρόνο σας στην πληρωμένη διαφημιστική σας καμπάνια όσο μπορείτε.

Κάθε μέρα μετράει και τα αποτελέσματά σας θα αυξάνονται όσο περισσότερο μπορείτε να παρακολουθείτε, να ενημερώνετε και να προσαρμόζετε την καμπάνια σας. Αυτό περιλαμβάνει εάν δοκιμάζετε διαφορετικές διαφημίσεις αντιγραφής, γραφικών ή βίντεο, καθώς και σε ποιο κοινό στοχεύετε.

Ίσως ορισμένα γραφικά να μην έχουν απήχηση σε συγκεκριμένο κοινό; Ίσως αξίζει να δοκιμάσετε ένα νέο αντίγραφο στο ίδιο κοινό; Δεν θα μάθετε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις μέχρι να προσπαθήσετε. Και όσο περισσότερο περιμένετε για ενημέρωση και προσαρμογή, τόσο περισσότερες πιθανές μετατροπές μπορεί να λείπουν.

2. Μόχλευση χρόνου παράδοσης και επείγουσας ανάγκης

Είναι ζωτικής σημασίας να επωφεληθείτε από τον χρόνο παράδοσης πριν από την εκδήλωσή σας. Εάν μια εκδήλωση είναι ακριβή, θα πρέπει να ληφθεί περισσότερο υπόψη από τους πιθανούς συμμετέχοντες προτού επενδύσουν το χρόνο και τα χρήματά τους. Πρέπει να οργανώσουν με τους φίλους τους, να εξετάσουν τον προϋπολογισμό τους, καθώς και άλλες εκδηλώσεις που προτιμούν να πάνε εκείνη την ημέρα ή με αυτά τα χρήματα.

Αυτό σημαίνει ότι όσο νωρίτερα ξεκινήσετε να οδηγείτε πιθανούς συμμετέχοντες μέσω της διοχέτευσης πωλήσεών σας, τόσο το καλύτερο. Αυτός ο μεγαλύτερος χρόνος παράδοσης οδηγεί σε περισσότερα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντάς σας να βελτιώσετε περαιτέρω την καμπάνια σας όσο πλησιάζετε στην προθεσμία σας.

Καθώς πλησιάζει η εκδήλωσή σας, είναι χρήσιμο να ενημερώνετε τις διαφημίσεις σας ώστε να το αντικατοπτρίζουν και να αυξάνουν τον επείγοντα χαρακτήρα. Να παρατάσσονται τα γραφικά και τα αντίγραφα όταν φτάσετε σε ορόσημα, όπως πολλά διαφορετικά ποσοστά εισιτηρίων που πουλήθηκαν ή αντίστροφη μέτρηση ημερών μέχρι την εκδήλωση.

 

Εάν τα εισιτήρια δεν πωλούνται, θα μπορούσατε να εξετάσετε τις τακτικές που δεν μειώνουν την αντιληπτή αξία της εκδήλωσής σας. Για παράδειγμα, αντί να μειώσετε τις τιμές των εισιτηρίων, προσφέρετε μια συμφωνία για ομαδικές αγορές, ένα δώρο ή μια έκπτωση σε μια ανοδική πώληση. Εάν έχετε μεγάλο χρόνο παράδοσης με πιο ακριβά εισιτήρια, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με έκπτωση, με τους πρώτους αγοραστές να βοηθούν στην προώθηση λέγοντας στους φίλους τους ότι θα πάνε ή μοιράζονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

3. Επαναληπτικό μάρκετινγκ για υπενθυμίσεις

Με την επείγουσα ανάγκη να οδηγεί τόσο εσάς στην πώληση εισιτηρίων όσο και τους πιθανούς συμμετέχοντες να τα αγοράσουν, το επαναληπτικό μάρκετινγκ είναι ανεκτίμητο.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό, το επαναληπτικό μάρκετινγκ μέσω του Facebook Pixel (το οποίο περιλαμβάνει το Instagram) και του Google Ads σάς επιτρέπει να προβάλλετε διαφημίσεις σε άτομα που έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για την εκδήλωσή σας.

Καθώς πολλά ενδιαφερόμενα άτομα δεν θέλουν να δεσμευτούν ακόμα, βρίσκονται ακόμα στο φράχτη ή απλώς περιμένουν την τελευταία στιγμή για να κάνουν κράτηση, μερικές υπενθυμίσεις θα μπορούσαν να είναι το σημείο καμπής για την πραγματοποίηση της πώλησης. Και αυτή η πώληση θα μπορούσε να τους περιλάβει να πείσουν επιτέλους την ομάδα φίλων τους να πάρουν επίσης εισιτήρια.

4. Διατηρήστε τις διαφημίσεις ποικίλες αλλά σταθερές στο branding

Ενώ ακολουθείτε τις παραπάνω συμβουλές, πρέπει επίσης να διατηρήσετε την επωνυμία σας συνεπή. Οι διαφημίσεις σας θα μπορούσαν να εμφανίζονται στο Facebook, στο Instagram ή ως διαφημίσεις banner μέσω της Google. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία αντιγράφων, εικόνων, γραφικών ή βίντεο. Για παράδειγμα, οι διαφημίσεις θα μπορούσαν να αλλάξουν για να αυξήσουν το επείγον ή κάποιος θα μπορούσε να δει μια γενική διαφήμιση, καθώς και μια διαφήμιση που στοχεύει στο φύλο του για το ίδιο συμβάν.

 Αυτός ο συνδυασμός είναι σημαντικός για να προσεγγίζει τους ανθρώπους όπου κι αν βρίσκονται στο Διαδίκτυο, ενώ επίσης δεν αισθάνεται επαναλαμβανόμενος. Όποια και αν είναι η τοποθέτηση, ο τύπος διαφήμισης ή τα γραφικά, ο θεατής θα πρέπει να καταλάβει αμέσως ότι είναι για το ίδιο συμβάν. Ακόμα κι αν δεν απορροφήσουν πλήρως το διαφημιστικό μήνυμα, καταγράφουν υποσυνείδητα την υπενθύμιση.

5. Συλλέξτε τα δικά σας δεδομένα

Υπάρχουν πολλά γενικά στατιστικά στοιχεία που μπορείτε να βρείτε για το πότε, πού και πώς να εκτελείτε καμπάνιες επί πληρωμή, αλλά τίποτα δεν είναι τόσο πολύτιμο όσο η δημιουργία των δικών σας δεδομένων καμπάνιας. Η συχνή παρακολούθηση και οι ενημερώσεις θα σας δώσουν το ισχυρότερο σύνολο δεδομένων κατά τη διάρκεια μιας καμπάνιας, το οποίο θα οδηγήσει σε ένα ακόμη πιο δυνατό συμβάν παρακολούθησης.

Εάν οι εκδηλώσεις σας επαναλαμβάνονται μία ή πολλές φορές το χρόνο, δεν υπάρχει δικαιολογία να μην μαθαίνετε περισσότερα για το κοινό σας και να μην βελτιώνετε τα αποτελέσματά σας κάθε φορά.

Τα δώρα είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αυξήσετε την αφοσίωση σε οργανικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι επίσης ιδανικά για να συνδυαστούν με μια προωθούμενη ανάρτηση κοινωνικής δικτύωσης ή διαφήμιση.

Μια προωθημένη ανάρτηση κοινωνικής δικτύωσης θα σας κάνει να εκθέσετε γρήγορα στην ομάδα-στόχο σας, κάτι που δεν θα έκανε μια οργανική ανάρτηση. Στη συνέχεια, με το δώρο που ενθαρρύνει τα shares, τα likes και/ή τα σχόλια να συμμετάσχουν, θα φτάσετε σε ένα εκθετικό ποσό πιθανών πωλήσεων.

Μια διαφήμιση banner που αναφέρει ένα δώρο μπορεί να αυξήσει τα κλικ, φέρνοντας πιθανώς τους ανθρώπους πιο κοντά στην αγορά από ό,τι θα έκαναν χωρίς δώρο.

google ads

Καμπάνιες & Βελτιστοποιήση ‎GOOGLE ADS

ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ & ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ‎GOOGLE ADS Το Google παραμένει η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο και τα google ads σας τοποθετούν άμεσα στην κορυφή των αναζητήσεων

Read More »

5. Συλλέξτε τα δικά σας δεδομένα

Comments are closed.